MENY
 
Varukorg
Att göra i Sala Silvergruva

Sedan tider då Sturar och Vasar härskade, fram till mer nutida sekler, har mineral brutits i Sala Silvergruva. Vi vill förtälja den här historien för dig på flera olika intressanta och spännande vis: på plats samt på webben genom berättelser, bilder och videos. Här kan du läsa om vad vi vill erbjuda dig. Vi ses snart!

SOMMAREN 2021 VID SALA SILVERGRUVA

Under sommaren 2021, 28 juni - 22 augusti, får du uppleva flera roliga, spännande och intressanta nyheter vid Sala Silvergruva!

Vid de knuttimrade stugorna i Gruvbygården träffar du invånarna i 1500-talets gruvby: byn som en gång i tiden sjöd av liv. Låt de visa för dig och berätta om hur livet gick till då.

Från och med denna sommar erbjuder vi också den nya upplevelsen Upplev gruvan på 155 meter, där du på 155 meters djup i Ulrica Eleonora gruva, förutom att beskåda gruvan, bland annat får uppleva projektioner på bergväggen och se den nya gruvfilmen i Gästabudssalen.

Sommaren 2021 är en nystart för Sala Silvergruva, där du numer kan gå eller titta in flertalet hus, bodar, skjul och gruvlavar, som tidigare varit bakom lås och bom, medan du studerar flertalet utställningar som nu finns lite här och var att upptäcka i olika byggnader.

Se inför besöket till, att din mobil eller surfplatta kan scanna av QR-koder. Digitala skattjakter och kunskapspromenader finns nu här att uppleva för dig.

Direkt här nedanför hittar du våra tre olika sommarpaket. Varje sommarpaket är en dagsbiljett, där flera olika av sommarens nyheter ingår.

Varmt välkommen med din bokning - och till Sala Silvergruva, förstås!


P.g.a. Coronapandemin är verksamheten vid Sala Silvergruva anpassad och begränsad.

DET INNEBÄR BL.A. ATT VI:

  • endast tar emot max 8-12 personer per grupp
  • bara tillåter förbokning och betalning online, framförallt för att undvika trängsel samt smittspridning via kontanthantering
  • vill att du hjälper oss genom att hålla distans till andra besökare samt tvätta och sprita händerna när du kommer åt 

Om du undrar över något, tveka inte att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter finner du i sidfoten.

UPPLEVELSERNA I SOMMARPAKETEN

Under länkarna här nedanför kan du läsa mer i detalj om upplevelserna i varje sommarpaket.

MER ATT GÖRA

Och det finns ännu mer du kan uppleva och göra under ditt besök. Se bara här:

FLER GUIDADE VISNINGAR

Under sommarperioden finner du flera av våra underjordsupplevelser i sommarpaketen här ovanför. Läs mer där och boka.

För vuxna passar Sommarpaket 1, vilket finns i två varianter: med 60- respektive 155-metersbesök. För familjer rekommenderar vi varmt Sommarpaket 2, med bl.a. Upplev gruvan på 155 meter.

Dessutom erbjuds under sommaren Stora Gruvturen och Stadsvandring genom Bergsstaden Sala, som du kan boka här nedanför.

Varmt välkommen med din bokning!


På grund av de restriktioner som råder, behöver du förboka ditt besök. Bokning görs direkt här på hemsidan och betalning sker smidigt och enkelt med Klarna Checkout.

STREAMADE UPPLEVELSER

När du vill förbereda dig inför inför gruvbesöket, eller kanske dyka ner lite djupare i något gruvtema, kan vi rekommendera dig att ta en titt i Sala Silvergruva Plays ”videotek”.

Här hittar du flera intressanta videos, både att hyra samt att titta på gratis. Då och då dyker det upp en och annan video, och i perioder livestreamar vi även från gruvan.

Mycket nöje!

Till Sala Silvergruva Play för att se hela utbudet ►

SALA SILVERGRUVA
Drottning Christinas väg
733 36 SALA
INFORMATION
+46 224 67 72 60
info@salasilvergruva.se
BOKNINGEN
+46 224 67 72 60
bokning@salasilvergruva.se
Följ oss i sociala medier