MENY
 
Varukorg
Äta & bo

I alla tider har mat i olika former serverats vid Sala Silvergruva. Alltifrån den enkla kosten som gruvdrängen fick med sig ner i gruvans djup till pampiga högtidsmiddagar i de högre tjänstemännens hem i gruvområdet. Detta är något som inspirerat till de mathändelser du kan vara med om hos oss.

RESTAURANG KONSTMÄSTARGÅRDEN

Även om Konstmästargården, eller Konstmästarbostaden, byggdes år 1810 som hem för gruvans bokhållare, har konstmästare huserat här i perioder sedan 1835.

Konstmästaren var gruvans chef över det viktiga vattnet - kraftkällan - och dess tillhörande enorma system och invecklade maskineri: kanaler, stånggångar, vattenhjul och pumpar.

I nuläget inhyser Konstmästargården vår sommarrestaurang, som i sommar drivs med hjälp av Gillet 6 och Café Jernvägen i Sala.

Restaurangen har öppet dagligen kl. 11:00-15:00, med lunch och fika fram till kl. 14:00. Efter kl. 14:00: endast fika. Du hittar menyn här nedanför. ▼

Välkommen till bords!


Tänk på att hålla avstånd till andra och att följa anvisningar på plats, med tanke på de restriktioner som gäller p.g.a. Coronapandemin.

MARKETENTERIET

Marketenteriet byggdes i början av 1900-talet för att fungera som ungkarlshotell. Dock gick planerna i stöpet den gången. Inte förrän 100 år senare inrättades det boende vi har där idag.

Här kan du övernatta i en riktigt historisk omgivning. Vi har dessutom valt att inreda boendet i vintagestil, för att du ska få den där rätta känslan av "förr i tiden" - och vakna upp riktigt utsövd, mitt i Sveriges historia.

SALA SILVERGRUVA
Drottning Christinas väg
733 36 SALA
INFORMATION
+46 224 67 72 60
info@salasilvergruva.se
BOKNINGEN
+46 224 67 72 60
bokning@salasilvergruva.se
Följ oss i sociala medier