MENY
 
Varukorg
Äta & bo

Under ditt besök vid Sala Silvergruva finns möjlighet att ordna med mat, dryck och boende. Förtäring är något som vi i nuläget endast har möjlighet att ombesörja för förbokade grupper och tillvägagångssättet för det, liksom för boendet, är anpassat enligt gällande rekommendationer.

EN HISTORISK MÅLTID

I alla tider har mat i olika former serverats vid Sala Silvergruva. Alltifrån den enkla kosten som gruvdrängen fick med sig ner i gruvans djup till pampiga högtidsmiddagar i de högre tjänstemännens hem i gruvområdet. Detta är något som inspirerat oss till de kommande mathändelser som du snart kommer att kunna ta del av.

MARKETENTERIET

Marketenteriet byggdes i början av 1900-talet för att fungera som ungkarlshotell. Dock gick planerna i stöpet den gången. Inte förrän 100 år senare inrättades det boende vi har där idag.

Här kan du övernatta i en riktigt historisk omgivning. Vi har dessutom valt att inreda boendet i vintagestil, för att du ska få den där rätta känslan av "förr i tiden" - och vakna upp riktigt utsövd, mitt i Sveriges historia.

SALA SILVERGRUVA
Drottning Christinas väg
733 36 SALA
INFORMATION
+46 224 67 72 60
info@salasilvergruva.se
BOKNINGEN
+46 224 67 72 60
bokning@salasilvergruva.se
Följ oss i sociala medier