Evenemang
Gruvfrun
Gruvfrun
Forna gestalter berättar under jord!

Vi tar oss ner i gruvan. Men vänta nu...vi är inte ensamma i berget! Vem är det som står där borta i slutet på gruvgången...?

Plötsligt stöter vi ihop med en gruvarbetare från 1700-talet där nere under jord. Men hur är det möjligt? De har ju varit döda sedan länge. Men visst! Det är allhelgona. De har återvänt till sin forna arbetsplats, speciellt under denna vecka, för att förtälja oss sina historier.

Det där ser ut som Anders Folkjern. Och det verkar som att han vill säga oss något. Det är bäst vi lyssnar, så att hans ande slutligen kan få ro.

Och han är inte ensam här nere. Under färden träffar vi på ytterligare gestalter, som alla vill berätta eller visa oss något. Och förstås möter vi också självaste drottningen över alla väsen - i egen hög person: Gruvfrun.

När vi slutligen efter hissfärden hittar upp i dagen och pustar ut däruppe, efter denna spännande upplevelse, tänker vi tillbaka på och hoppas att andarna i gruvans djup någon gång ska få sin efterlängtade frid. Det är de väl förtjänta efter sitt hårda liv, arbete och slit.

Visningen passar för dig som:
• vill höra berättas om några av Salberget äldsta och kända myter och historier.
• kan röra dig obehindrat
• inte är alltför lättskrämd

Vi rekommenderar:
• Varma kläder och rejäla skor

Pris per person
Vuxen: 195 kr
Barn (-15 år): 95 kr
PLANERA DITT HÖSTLOVTidsåtgång60
Pris per person
Vuxen195

Barn (-15 år)95
Temperatur+5°C
Trappor
Hiss
Åldersgräns7+
Evenemang
Gruvfrun
Evenemang
Gruvfrun
Evenemang
Gruvfrun
Evenemang
Gruvfrun
  
Facebook
Facebook
Instagram
Bakgrundsbilden:
155 meter
Foto: Lars Olsson
Sala Silvergruva - Årets Turistmål 2016