MENY
Just nu utför vi underhållsarbete på sajten. Arbetet beräknas vara klart senast kl. 21:15. Tack för ditt tålamod och välkommen tillbaka om en liten stund!
 
Varukorg
START FöR FöRETAG Upplev gruvan Konferens & möte
Konferens & möte

Vid Sala Silvergruva finns utmärkta möjligheter att konferera bekvämt - mitt i Sveriges historia. I gruvområdet ligger ett 50-tal olika byggnader, varav flera en gång i tiden var tjänstebostäder åt gruvverksamhetens chefer. Idag används några av dem för konferenser och möten.

Samtliga priser på denna undersida anges exklusive moms.
KONFERERA I HISTORISK MILJÖ

Att förlägga konferensen vid Sala Silvergruva ger deltagarna fina möjligheter till att få uppleva Svea Rikes skattkammare på nära håll.

Det var här silvret utvanns, vilket skulle komma att bli en viktig och nödvändig beståndsdel i byggandet av Sverige. Glansperioden inföll så tidigt som under Gustav Vasas dagar men stora mängder silver utvanns också i flera perioder därefter, exempelvis så sent som i slutet av 1800-talet - en tid när gruvdisponent August Heberle var verksam vid gruvan.

Än idag finns flertalet tjänstebostäder kvar, bland annat från Heberles tid. I Direktörsbostaden, även kallad Disponentvillan, hålls idag merparten av våra konferenser och möten. Interiören har återskapats för att spegla och ge konferensgästen känslan av den tid då gruvdisponenten huserade där.

För den mindre konferensgruppen finns också flera fina alternativ - och för sällskapet som vill konferera på ett riktigt annorlunda vis, står Gästabudssalen på 155 meters djup till förfogande.


För offertförfrågning och bokning, kontakta oss via:
Telefon: 0224-67 72 60
E-post: bokning@salasilvergruva.se

Tillval

Passa på att göra mer när ni är här på konferens: en intressant och spännande guidad gruvtur blir ett uppskattat inslag - om inte annat en perfekt bensträckare! Och det finns fler upplevelser att baka in i vistelsen. Vad sägs om en gruvskål, vilket är ett kortare ståmingel på passande plats i gruvan, eller kanske t.o.m. lyxa till det med en flerrättersmiddag på 155 meters djup?

Det finns många sätt att göra konferensen till en  riktigt minnesvärd upplevelse. Fråga oss - vi hjälper gärna till att sy ihop det hela!


För offertförfrågning och bokning, kontakta oss via:
Telefon: 0224-67 72 60
E-post: bokning@salasilvergruva.se
MAT & LOGI

En middag eller fika, mitt i Sveriges historia, ger en fin känsla. Vi har flera lokaler i gruvområdet, som passar för en måltid.

Konferensgruppen intar ofta gärna fikat i anslutning till konferenslokalen, vilket allt som oftast brukar vara Direktörsbostaden. Konstmästargården och Marketenteriets lounge är ytterligare två exempel på lokaler där fika och middag kan avnjutas.

Marketenteriet är dessutom Sala Silvergruvas vandrarhem, där företagsgruppen övernattar bekvämt mitt i gruvområdet vid två- eller flerdagarsbesök. Marketenteriet är inrett i en härlig vintagestil, för att framkalla en känsla av "förr i tiden".

Ett smart alternativ är att hyra hela Marketenteriet, för låta sällskapet få helt egen tillgång till 33 bäddar fördelade på 15 rum och två plan, den stora loungen med projektor och duk, pentryn, 10 duschar och toaletter fördelade på tre plan. 


För offertförfrågning och bokning, kontakta oss via:
Telefon: 0224-67 72 60
E-post: bokning@salasilvergruva.se

SALA SILVERGRUVA
Drottning Christinas väg
733 36 SALA
INFORMATION
+46 224 67 72 60
info@salasilvergruva.se
BOKNINGEN
+46 224 67 72 60
bokning@salasilvergruva.se
Följ oss i sociala medier