MENY
 
Varukorg
START FöR FöRETAG Upplev gruvan Konferens & möte
Konferens & möte

Vid Sala Silvergruva finns utmärkta möjligheter att konferera bekvämt - mitt i Sveriges historia. I gruvområdet ligger ett 50-tal olika byggnader, varav flera en gång i tiden var tjänstebostäder åt gruvverksamhetens chefer. Idag används några av dem för konferenser och möten.

Samtliga priser på denna undersida anges exklusive moms.
KONFERERA I HISTORISK MILJÖ

Att förlägga konferensen vid Sala Silvergruva ger deltagarna fina möjligheter till att få uppleva Svea Rikes skattkammare på nära håll.

Det var här silvret utvanns, vilket skulle komma att bli en viktig och nödvändig beståndsdel i byggandet av Sverige. Glansperioden inföll så tidigt som under Gustav Vasas dagar men stora mängder silver utvanns också i flera perioder därefter, exempelvis så sent som i slutet av 1800-talet - en tid när gruvdisponent August Heberle var verksam vid gruvan.

Än idag finns flertalet tjänstebostäder kvar, bland annat från Heberles tid. I Direktörsbostaden, även kallad Disponentvillan, hålls idag merparten av våra konferenser och möten. Interiören har återskapats för att spegla och ge konferensgästen känslan av den tid då gruvdisponenten huserade där.

För den mindre konferensgruppen passar säkerligen den anrika Tingssalen perfekt, d.v.s platsen där gruvrätten sammanträdde och gruvdrängarna höll sin morgonandakt. Och för sällskapet som vill konferera på ett riktigt annorlunda vis, står Gästabudssalen på 155 meters djup till förfogande.


För offertförfrågning och bokning, kontakta oss via:
Telefon: 0224-67 72 60
E-post: bokning@salasilvergruva.se

MAT & LOGI

En middag eller fika, mitt i Sveriges historia, ger en fin känsla. Vi har flera lokaler i gruvområdet, som passar för en måltid.

Konferensgruppen intar ofta gärna fikat i anslutning till konferenslokalen, vilket allt som oftast brukar vara Direktörsbostaden. Konstmästargården och Marketenteriets lounge är ytterligare två exempel på lokaler där fika och middag kan avnjutas.

Marketenteriet är dessutom Sala Silvergruvas vandrarhem, där företagsgruppen övernattar bekvämt mitt i gruvområdet vid två- eller flerdagarsbesök. Marketenteriet är inrett i en härlig vintagestil, för att framkalla en känsla av "förr i tiden".

SALA SILVERGRUVA
Drottning Christinas väg
733 36 SALA
INFORMATION
+46 224 67 72 60
info@salasilvergruva.se
BOKNINGEN
+46 224 67 72 60
bokning@salasilvergruva.se
Följ oss i sociala medier