MENY
Just nu utför vi underhållsarbete på sajten. Arbetet beräknas vara klart senast kl. 21:15. Tack för ditt tålamod och välkommen tillbaka om en liten stund!
 
Varukorg
En historisk upplevelse för ert företag!

Söker du efter en annorlunda upplevelse för dina arbetskollegor eller anställda? Då har du hittat helt rätt! Här finner du vad Sala Silvergruva kan erbjuda ert företagssällskap – alltifrån en intressant gruvvandring till en flerrätters middag på samma djup som Kaknästornet är högt. Varmt välkommen med en offertförfrågan!

Samtliga priser på denna undersida anges exklusive moms.
GUIDADE VISNINGAR

För företagsgruppen kan vi erbjuda flertalet intressanta och spännande guidade visningar - i gruvan, ovan jord i gruvområdet samt i Sala stad.

En vandring ner till Sofia Magdalena gruva på 60-metersnivån längs 1800-talsarbetarnas gamla färdled, brukar vara ett omtyckt alternativ. Eller varför inte fara så långt det går med gruvhissen, ner till Ulrica Eleonora botten på 155 meters djup? Där går vandringen förbi både underjordiska grundvattensjöar och stora bergrum.

Den del som utgör visningsgruvan idag, bröts i huvudsak under 1700-talet. Dock finns här även flera detaljer från både 1600-talet och efterkommande århundraden.


För offertförfrågning och bokning, kontakta oss via:
Telefon: 0224-67 72 60
E-post: bokning@salasilvergruva.se

UNDERJORDSEVENT

Att anordna middagar och andra festligheter under jord är en gammal tradition, som upprätthålls än idag. För gruppen som vill uppleva det lilla extra dukar vi upp och gör fint under jord, i någon av gruvans uppvärmda bergssalar.

På 155-metersnivån i gruvan finns både Gästabudssalen, som lämpar sig bäst för den normalstora gruppen upp till ett 30-tal personer, och den större Victoriasalen där det går att ta så många som uppåt 100 personer.

Vad sägs om en trevlig afterwork djupt ner i gruvan - eller varför inte till och med slå till med en riktig middag under jord? Valet är ert!


För offertförfrågning och bokning, kontakta oss via:
Telefon: 0224-67 72 60
E-post: bokning@salasilvergruva.se

MAT & LOGI

En middag eller fika, mitt i Sveriges historia, ger en fin känsla. Vi har flera lokaler i gruvområdet, som passar för en måltid.

Konferensgruppen intar ofta gärna fikat i anslutning till konferenslokalen, vilket allt som oftast brukar vara Direktörsbostaden. Konstmästargården och Marketenteriets lounge är ytterligare två exempel på lokaler där fika och middag kan avnjutas.

Marketenteriet är dessutom Sala Silvergruvas vandrarhem, där företagsgruppen övernattar bekvämt mitt i gruvområdet vid två- eller flerdagarsbesök. Marketenteriet är inrett i en härlig vintagestil, för att framkalla en känsla av "förr i tiden".

Ett smart alternativ är att hyra hela Marketenteriet, för låta sällskapet få helt egen tillgång till 33 bäddar fördelade på 15 rum och två plan, den stora loungen med projektor och duk, pentryn, 10 duschar och toaletter fördelade på tre plan. 


För offertförfrågning och bokning, kontakta oss via:
Telefon: 0224-67 72 60
E-post: bokning@salasilvergruva.se

SALA SILVERGRUVA
Drottning Christinas väg
733 36 SALA
INFORMATION
+46 224 67 72 60
info@salasilvergruva.se
BOKNINGEN
+46 224 67 72 60
bokning@salasilvergruva.se
Följ oss i sociala medier