HÖSTLOV 2018
Höstlov 2018
Höstlov 2018
med väsen och skrönor

Välkomna till en riktig höstlovsspecial med många aktiviteter för barn. Dessutom en nyhet för alla vuxna: Grevens gästabud!

Höstlovet vid Sala Silvergruva är en härlig period som du inte får missa. Här finns gruvvisningar och aktiviteter för barn i ett stort åldersspann. Se bara här:

GRUVVISNINGAR FÖR BARN
Förra årets höstlovssuccé Gruvfrun >> sätts åter in. Ännu en gång stöter du ihop med 1700-talets gruvdrängar under jord, som berättar om sina ofta tragiska liv och öden. För de yngre barnen, från 4 till uppåt 8 år, finns barnvisningen Lärlingen >> att gå med på.

Ett besök på det fina Gruvmuseet >> beläget i gruvans reception, måste också hinnas med förstås!

VÄSENVANDRING LÄS MER >>
När det börjar skymma vaknar alla väsen i gruvans skogsparti. Dessa letar vi rätt på och berättar om under de spännande och intressanta väsenvandringarna - en aktivitet för hela familjen, även för de mindre barnen. Vi rekommenderar vandringen från 5 år och uppåt.

HÖSTLOVSBUFFÉ LÄS MER >>
I Värdshuset serveras en härlig höstlovsbuffé fr.o.m. måndag den 29 oktober och hela veckan ut. Buffén består av ett antal olika välsmakande rätter - inklusive en smarrig pannkaksbuffé!

FLER AKTIVITETER
I Handelsboden arrangeras pumpajakt >> och fladdermusletning >> för alla barn. Och under höstlovets båda söndagar finns för tonåringar och äldre höghöjds- och linbana >> att göra.

HINN MED ALLT - BO KVAR! LÄS MER >>
Boka gärna en övernattning i Gruvgårdens Bed & Breakfast som ligger på gruvområdet, för att hinna med allt höstlovsskoj! Under denna period erbjuder vi dessutom det förmånliga Höstlovspaket mini.


HÖSTLOVSNYHET FÖR VUXNA: GREVENS GÄSTABUD
Om aftonen lördagen den 27 oktober får du, som privatperson, för första gången i historien chansen att delta i en mycket annorlunda middag. 1700-talsgreven och bergsmannen Nils Adam Bielke bjuder nämligen in till italiensk aftonbuffé i Victoriasalen på 155 meters djup i gruvan. Till den läckra maten serveras även mystiska berättelser om försvinnanden, oförklarliga ting, skumma ljud- och ljusfenomen samt stämningsfulla och sorgliga sånger.

Middagar under jord är annars bara möjliga att boka och arrangera för större gruppsällskap. Passa på att ta chansen! Förbokas. LÄS MER >>

     
Facebook
Facebook
Instagram
Bakgrundsbilden:
Ekosalen
Foto: Lars Olsson