Varukorg

Aktuellt just nu

Historia, känsla och minnen för livet

Det händer något vid Sala Silvergruva, varje dag, hela våren. Det går att boka privata turer, konferenser och gruppevent alla dagar.

Under helgerna öppnar vi utställningar, har öppna visningar och Konstmästargården serverar hembakat fika och vällagade luncher.

Sala 400 år

Sala firar 400 år

Den 15 april 2024 är det 400 år sedan Sala fick stadsprivilegier av Gustav II Adolf. Sala flyttades från Gruvbyn ner till platsen staden ligger idag. Det har hänt en rad olika historiska händelser i Sala, händelser som har gjort det till den plats det är idag.

Vi bjuder in dig att fira detta med oss! Håll utkik på vår hemsida om kommande specialevent under året.

Spännande äventyr under jord

visningar

Öppna visningar ner till 60 metersnivån varje lördag och söndag

Privat visning ner till 60 metersnivån, går att boka varje dag

Stora gruvturen utforska mer utav gruvan, avgår varannan söndag

Dolda rum exklusiv guidning uppför slasa och ner i gruvhål

Värmande energi

Konstmästargården

Förutom Anfarten där alla gruvturer startar är Konstmästargården vinterns stora samlingspunkt. Här kan ni fika, äta en välsmakande lunch, värma er före och efter gruvbesöket eller köpa souvenirer.

Huset byggdes under tidigt 1800-tal och var bostad åt gruvans Konstmästare med familj. Konstmästaren var ansvarig för gruvans pumpsystem. En av de skickligaste konstmästarna i gruvans historia hette Johan Gustaf Skröder. Det är han som har ritat överbyggnaden (laven) över Christinaschaktet som ni kan se från huset.

Öppet 11:00-16:00 lördagar och söndagar.

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?