Varukorg

digitala upplevelser

UPPLEV GRUVAN VAR DU ÄN ÄR

Välkommen till sidan med vårt digitala utbud. Du behöver inte alltid vara på plats för att uppleva Sala Silvergruva. Här kan du på olika sätt ta del av gruvan i digitalt format. Kika nedan vad som erbjuds och välj det som passar dig bäst. Tipspromenaderna, som också finns med på denna sida, går endast att genomföra när du är på besök vid Sala Silvergruva. Allt material som du hittar här är gratis!

FILM, PODCAST OCH TIPSPROMENADER

ETT UTBUD MED BREDD OCH DJUP

Här kan du vara med om livestreamade upplevelser i form av exempelvis gruvvandringar och föredrag, samt titta på kortfilmer och lyssna på avsnitt från Podcast Gruvan. Du hittar även mer information om vårt kulturarv och instruktioner till våra digitala tipspromenader.

DIGITALA PROMENADER

PROMENERA OCH LÄR!

Kommer snart! I appen Tipsrundan har vi skapat ett antal olika slingor med frågor som passar olika åldrar.

Alla rundor har sin startpunkt vid Drottning Christinas Schakt. Välj den rundan som tilltalar dig mest och ge dig av på äventyr!

Bra att veta: Man behöver ladda ner appen ”Tipsrundan” för att kunna gå tipspromenaden. Tipspromenaden leder inte till någon vinst eller omnämning. Du får välja om du vill dela din e-postadress med oss. Vi kommer att använda din e-postadress till att dela med oss av nyheter och annat kul som rör gruvan.

LYSSNA OCH LÄR

PODCAST GRUVAN

Gruvan är en historiepodd som handlar om en mycket märklig plats i Sverige: Salberget, eller Sala silvergruva – en gång i tiden kallad ”Svea rikes skattkammare”.

Vi tar oss också ut i världen och försöker förstå och beskriva människans envetna, fascinerande och skrämmande förmåga att forcera berg i jakten på glittrande mineral. Lyssna på egen risk. Du kommer nämligen garanterat bli ”bergtagen”!

Våra poddavsnitt hittar du där poddar finns, bland annat på Spotify och Podbean!

TITTA NÄR DU VILL

SE OCH UPPTÄCK MER OM GRUVAN

Kommer snart! Här kommer vi erbjuda vi ett begränsat men naggande gott utbud av informationsfilmer och föredrag om gruvan, Sala stad, gruvdykning och kyrkans roll i gruvans långa historia.

Vi tillhandahåller ett begränsat utbud med informationsfilmer till dig som är sugen på mer information om gruvan. Filmerna ger även en bild av hur det är i gruvan, så om du är lite osäker om ett gruvbesök är något för dig kan du bilda dig en uppfattning genom att titta på någon av filmerna. Om du kommer till oss i sommar visar vi också en del av dessa filmer i vår filmsal i Knektschaktets spelhus.

KULTURARV VÄSTMANLAND

MER OM BYGGNADERNA

På Kulturarv Västmanland presenteras Sala Silvergruvas byggnader mer ingående. Här hittar du historiskt bildmaterial och fakta om vårt mäktiga byggnadsminne.

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?