Varukorg

BLI EN DEL AV SALA SILVERGRUVA

Säsongspersonal sommaren 2024

Gillar du en utmaning? Då kan det vara dig vi letar efter!

Till säsongen 2024 letar vi efter engagerade, intresserade och lyhörda personer med stor känsla för värdskap och bemötande. Sala Silvergruva är en unik, varierad och mångfacetterad arbetsplats med allt från visningsverksamhet, utställningar, event, butik, restaurang till Bed & Breakfast. Här får våra gäster möjlighet att ta del av Sveriges historia i ett spännande och naturskönt område.

Brinner du för värdskap, service i världsklass och har en känsla för hög kvalitet kan det här vara jobbet för dig.

Säsongen 2024 söker vi:

 • Gruvvärdar
 • Museitekniker (mångsysslare)
 • Restaurang- och butiksvärdar  
 • Kökspersonal
 • Lokalvårdare

Längre ner hittar du en mer ingående beskrivning av de olika tjänsterna.

För alla tjänster gäller att:

 • Du talar svenska och engelska, men det är ett plus i kanten om du talar ytterligare något språk, till exempel tyska.
 • Du gillar att arbeta i team och utmanas av omväxlande arbetsuppgifter.
 • Du är trygg med att prata och stå inför andra människor, även när du jobbar ”bakom kulisserna” kommer våra gäster att komma fram till dig och ställa frågor – du som möter våra gäster är vårt ansikte utåt.
 • Vi värdesätter mångfald bland våra medarbetare, redan när gruvan var i drift lockade gruvan till sig människor med olika kompetenser och bakgrund – den traditionen vill vi hålla vid liv!
 • Vissa tjänster innefattar arbete nere i gruvan och vi ser därför gärna att du känner dig trygg i den miljön.

Förutom ovanstående värdesätter vi även:

 • Tidigare erfarenheter från servicebranschen, kassavana, kundtjänstvana.
 • Om du har gått eller läser en pedagogisk utbildning.
 • Vana av skådespeleri/storytelling (berättande)/hålla föreläsning/stå inför publik/sjunga
 • Specialintressen inom: historia, geologi, hantverk, teater/rollspel, teknik och mekanik.
 • Viss digital kompetens, främst rörande foto och film till sociala media. Det är även fördelaktigt om du känner dig trygg med att använda datorer, VR-headsets, med mera.

Bra att veta när du söker jobb hos oss:
Vår säsong börjar måndagen den 24 juni 2024 och avslutas till skolstart för Sala kommuns grundskolor. Arbete under helger förekommer och du som söker detta säsongsjobb är beredd att arbeta på schemabasis utan längre ledigheter. Ledigheter kan i viss mån beviljas enligt överenskommelse.
Utbildning äger rum löpande under våren 2024 med start i slutet av februari för samtliga tjänster. Utbildningstillfällena är obligatoriska.

Vi ser fram emot din ansökan! Skicka in din ansökan senast 31 januari till jobb@salasilvergruva.se. Märk din ansökan med säsongsjobb 2024. Ange gärna om det är någon av de specifika tjänsterna som du söker. Urval sker löpande.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till:
Josefin Kemi: 0224-677263
Arbetsledare för
gruvvärdar och museitekniker

Sonja Knöll: 0224-677265
Arbetsledare för
restaurang och lokalvård

Lite mer om jobben vi erbjuder säsongen 2024:

Gruvvärdar
Som gruvvärd tar du hand om våra besökare både ovan och under jord. Du berättar, engagerar, svarar på frågor, tipsar om andra aktiviteter vid gruvan och i Sala. Du sätter helt enkelt stämningen och förtrollar våra besökare med dina berättelser samtidigt som du hjälper dem med små och stora frågor om allt som rör deras vistelse vid gruvan.
Du finns även där för att garantera våra gästers säkerhet och för att vara en trygghet i denna annorlunda, mörka och utmanande miljö om du är under jord.

Museitekniker
Våra museitekniker är riktiga mångsysslare som jobbar kreativt och lösningsinriktat. Ditt jobb kan handla om att laga en historisk vattenpump, bygga ihop en museiutställning, starta om en dator eller byta glödlampor nere i gruvan. Ingen av dina arbetsdagar kommer att vara den andra lik, vilket du verkligen bör uppskatta.

Restaurang- och butiksvärd
Det är du som välkomnar gästerna in i vår historiska miljö ovan jord. Du levererar ett första intryck med fingertoppskänsla, är engagerad och brinner för gästmöten. Du ansvarar över försäljning, servering och service i vår butik och restaurang. Du gillar när det händer mycket och hittar alltid något att göra. En av dina starkaste egenskaper är känsla för detaljer och du arbetar bra både självständigt och i grupp. Du säkerställer att gästerna får en minnesvärd upplevelse på gruvområdet genom trevligt bemötande och överträffade förväntningar.

Kökspersonal
Vår kökspersonal har ett genuint intresse för mat och brinner för värdskap, kvalitet och kreativitet. Du gör det där lilla extra för att bidra till våra gästers upplevelse. Som kökspersonal arbetar du framför allt i ett team men även självständigt och behöver kunna ta egna beslut. Arbetet innefattar förberedelser samt tillagning av luncher som sker på ett hygieniskt och effektivt tillvägagångssätt.

Lokalvårdare
Som lokalvårdare är noggrannhet och effektivitet A och O. I din yrkesroll behöver du kunna arbeta självständigt men du är även lyhörd och uppmärksam på våra gäster och deras upplevelse. Du möter många gånger gäster på gruvområdet och är därför ett viktigt ansikte utåt för hela verksamheten. Du har även ett visst ansvar över gruvans Bed & Breakfast.

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?