Varukorg

Sökresultat

Du har sökt på följande:

Inga sökresultat funna.

Hittar du inte det du söker?
Se Frågor & Svar här nedan eller prova att söka igen med sökfältet.

Vanliga sökningar:
– Går det att äta hos er?
– Kostar det något att gå in på området?
– Vad gäller för ledsagare?
– Hur bokar jag boende hos er?
– Hur bokar jag en visning?
– Vart går att det att parkera?

Vanliga frågor & svar

MAT

GÅR DET ATT ÄTA HOS ER?

Under vissa delar av året är vår restaurang Konstmästargården öppen. Möjlighet för grupper att förboka lunch och fika i samband med andra aktiviteter finns under de perioder restaurangen är stängd. Kontakta kundtjänst så hjälper vi er eller skicka en förfrågan via formulär på hemsidan.

GÅR DET ATT GRILLA PÅ OMRÅDET?

Det finns en iordninggjord grillplats som du hittar strax norr om långsidan vid Marketenteriet. På övriga området råder grillförbud. Vi ber er om hjälp att se till att skräp och rester efter er grillning eller picknick hamnar i en soptunna, vi har flera sådana på området.

OM OMRÅDET

KOSTAR DET NÅGOT ATT GÅ IN PÅ OMRÅDET?

Nej. Området ovan jord är kostnadsfritt att besöka och tillgängligt dygnet runt, året runt. För att göra ett besök nere i gruvan eller i något av våra museum måste du köpa biljett. Information om det hittar du under “boknings- och biljettfrågor”.

JAG HAR FRÅGOr OM ANTIKAFFÄREN PÅ OMRÅDET

Silvergruvans Antik som ligger precis vid vår besöksparkering, ägs inte av Sala Silvergruva men vi rekommenderar verkligen ett besök när du ändå är i krokarna. För info kring aktuella öppettider och andra frågor om detta hänvisar vi till silvergruvansantik.nu

HAR NI NÅGON FÖRSÄLJNING AV SOUVENIRER PÅ PLATS?

I vår restaurang, Konstmästargården, finns ett sortiment souvenirer att köpa. Se öppettider för Konstmästargården på vår hemsida salasilvergruva.se

FINNS DET TOALETTER OCH SKÖTBORD?

Det finns toaletter i flertalet byggnader på området, se områdeskartan. Skötbord finns i Skrädhuset samt i Konstmästargården. Se områdeskarta.

FÅR MAN TA MED SIG HUND TILL OMRÅDET?

Hundar är välkomna att följa med in på gruvområdet ovan jord, givetvis kopplade och med hänsyn taget till övriga besökare/gäster. Inomhus och nere i gruvan råder hundförbud.
Tänk på att du inte bör lämna hunden ensam i bilen när det är varmt ute. Vår parkering ligger helt öppet och soligt.
På Sala Silvergruvas vandrarhem Marketenteriet så har vi några rum där husdjur är tillåtna, uppge vid bokning att du önskar bo med husdjur så ser vi till att ett sådant rum bokas.

TILLGÄNGLIGHET, LEDSAGARE

VILKA FUNKTIONSVARIATIONER HAR NI ANPASSNINGAR FÖR OCH HUR?


Vi arbetar ständigt med att förbättra vår tillgänglighet för olika funktionsvariationer i våra byggnader, gruvmiljö och naturområden.

Vi har två handikappsvänliga toaletter på området – i Konstmästargården samt i Skrädhuset

Konstmästargården, vår restaurang och konferenslokal: Här finns en rullstolsanpassad ramp för att ta sig in i byggnaden samt en rymlig toalett på bottenplan. Det finns enbart trappor för att nå övriga våningsplan.

Direktörsbostaden, vår konferens och möteslokal: Här finns en rullstolsanpassad ramp för att ta sig in i byggnaden. Trösklar och vissa smala dörrportaler finns inne i byggnaden. Det finns mindre, ej anpassade toaletter.

Skrädhuset, vårt museum: Här finns en hiss som gör att det går att ta sig även till andra våningen av museet samt en rymlig toalett på bottenplan.

VAD GÄLLER FÖR LEDSAGARE?

Har du ett giltigt ledsagarbevis så går du in kostnadsfritt tillsammans med den som beviset gäller för. Kontakta kundtjänst så hjälper de till att boka era biljetter.

BOENDE

GÅR DET ATT ÖVERNATTA NERE I GRUVAN?

Sedan 2019 går det inte längre att övernatta nere i gruvan.

HUR BOKAR JAG BOENDE HOS ER?

Övernattning på vårt vandrarhem Marketenteriet bokas via vår hemsida eller via Svenska Turistföreningens hemsida. Bra att tänka på är att bokningen behöver göras senast 1 dag innan incheckning för vardag och 2 dagar för helg. Vill ni boka hela huset tar vi emot förfrågningar på detta i kundtjänst eller via formulär på vår hemsida.

JAG HAR BOKAT BOENDE HOS ER, HUR CHECKAR JAG IN?

Incheckning sker från kl. 15.00 på ankomstdagen via nyckelkuvert enligt information du får skickad till dig i samband med din bokning.

BOKNINGS- OCH BILJETTFRÅGOR

HUR BOKAR JAG EN VISNING?

Biljetter bokas via vår hemsida och betalas i samband med bokningen via vår samarbetspartner Swedbank Pay. Har du ett gåvobevis, en fribiljett eller liknande; kontakta kundtjänst för att boka. Med voucher kan du använda koden direkt vid bokning på vår hemsida. Du kan även kontakta kundtjänst om du har svårt att själv genomföra din bokning och har frågor så hjälper vi dig.

Vad finns det för olika entrébiljetter?

Det finns två olika entrébiljetter. I entrébiljett ink. Gruvbesök innebär det att du i din biljett bokar en visning ner i gruvan samt har tillgång till områdets alla utställningar. Entrébiljett till utställning passar dig som inte vill gå ner i gruvan men som ändå vill ta del av gruvområdets hela utbud ovanjord. Entrébiljett till utställningarna köpes enkelt på plats med antingen Swish eller kontanter. Summan väljer du själv. Denna biljett ger dig tillgång till områdets alla utställningar för en dag. Att enbart vistas på området kräver ingen biljett.

VARFÖR ÄR PRISET OLIKA PÅ DET NI KALLAR ÖPPEN KONTRA PRIVAT AVGÅNG?

På en öppen visning betalar man för en enskild biljett och blir en del av en större grupp. En s.k. privat avgång innebär att du bokar guiden enskilt för dig och ditt sällskap. Priset är 3250 SEK för 1 till 10 deltagare. För varje deltagare utöver det tillkommer en kostnad per person.

GÅR DET ATT KÖPA BILJETTER PÅ PLATS?

Under vår högsäsong som infaller efter midsommar och fram till skolstart, så finns det möjlighet att köpa biljetter av vår personal på plats i Konstmästargårdens trädgård. Övrig tid på året köps biljetter via hemsidan, salasilvergruva.se

HUR FÅR JAG MIN BILJETT?

När du bokat och betalat din biljett skickas denna till den angivna mailadressen (dubbelkolla gärna att du skriver rätt mailadress). Du kan alltid hitta biljetten via ”Min sida” som du når från hemsidan salasilvergruva.se

VAD HÄNDER OM JAG ÄR FÖRSENAD TILL MIN VISNING?

Starten sker på utsatt tid och vi har tyvärr inte möjlighet att vänta på dig. Vi rekommenderar därför att du är ute i god tid med din resa, så att du har lite ”luft” i schemat för en uppkommen bilkö eller andra oväntade hinder på vägen.

KAN JAG TA MED MITT SPÄDBARN NER I GRUVAN?

Ditt spädbarn får följa med ner i gruvan men måste sitta fastspänd i bärsele eller bärstol (vi har inte utrymme för barnvagnar). Se till att barnet är varmt klädd.

VAD HÄNDER OM VI BLIR SJUKA TÄTT INPÅ VÅR VISNING?

Om det är mindre än 48 timmar kvar till din avgång, är bokningen bindande och kan inte om- eller avbokas. Det går att ge din biljett till vän eller familjemedlem i ditt ställe. Tidigare än 48 timmar före visningen kan man av- och omboka via ”Min sida” som man når via hemsidan salasilvergruva.se

KAN JAG BETALA MED FAKTURA?

Faktura utfärdas enbart till företag, föreningar etc. och då efter sedvanlig kreditupplysning.

HITTA HIT, PARKERING, HUSBILAR/STÄLLPLATSER, ELBILAR/LADDNING

VAR GÅR DET ATT PARKERA?

Besöksparkeringen ligger innan du kommer in på området med avfart från Västeråsvägen, väg 56. Parkeringen har plats för bilar, husbilar och bussar. Boende på marketenteriet har en parkering bredvid byggnaden. Gäster till konferenser i Konstmästargården och Direktörsbostaden kan parkera i anslutning till de byggnaderna.

VI KOMMER MED EN BUSSGRUPP OCH BESÖKER GRUVAN, VAR KAN VI PARKERA?

En buss kan oftast åka upp på området och släppa av/plocka upp sina resenärer där besöket startar/avslutas. Parkering sker på anvisad bussparkering vid besöksparkeringen.

FINNS DET LADDSTOLPAR FÖR ELBILAR?

Ja. På vår stora besöksparkering finns 4 laddplatser som tillhandahålls av Sala-Heby Energi.

GÅR DET ATT STÄLLA UPP HUSBIL/HUSVAGN HOS ER?

Det finns ingen ställplats på gruvområdet men det finns en separat parkering för husbilar för dig som besöker oss över dagen. Om du behöver en riktig ställplats eller camping för din husbil eller husvagn, tipsar vi om dessa alternativ:

SOFIELUND – 2 KM
VÄSBY KUNGSGÅRDEN – 3 KM
SILVKÖPAREN – 3 KM

GÅR DET ATT TA SIG KOMMUNALT TILL ER?

Ja. Från Sala resecentrum går linjen 61, 62 och 569 som stannar i närheten av Gruvan. Du går av vid hållplats “Styrars” (linje 61) och vid hållplats “Gruvan” (linje 62 och 569). Du hittar aktuella tidtabeller på vl.se

ALLT DU BEHÖVER VETA

INFÖR BESÖKET

Här finner du praktiskt information och svar på de flesta av frågorna du har, inför det kommande gruvbesöket.

Vanliga frågor

VANLIGA FRÅGOR

Här hittar ni svar på våra vanligaste frågor.

Öppettider

ÖPPETTIDER

Läs mer om våra öppettider.

Hitta hit

HITTA HIT

Hitta till Sala Silvergruva.

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?