Varukorg

upplev gruvan

EN HISTORISK SKATTKAMMARE

Vi erbjuder dig flera fina möjligheter att uppleva Sala Silvergruva. Upplev gruvan med guidad visning ner till 60 meters djup. Eller vill du uppleva gruvan på både djupet och bredden så är Stora gruvturen – Makalös special det självklara valet. Varmt välkommen till Sala Silvergruva!

Sala silvergruva under jord

VILKEN DAG VILL DU KOMMA?

AKTUELLA VISNINGAR

3 TIMMAR
Stora gruvturen

Stora gruvturen – Makalös special

Upplev Sala Silvergruva genom Stora gruvturen – Makalös special. En för sommaren 2023 ny tur som tar er med på en spännande gruvresa utanför den vanliga visningsleden, hela vägen ner till 60 meters djup.
75 min

60-metersvisning

Guidad 60-metersvisning i kungligheters och gruvarbetares fotspår. Följ med på en vandring ner i berget där färden går genom sotiga och lutande gångar, förbi djupa schakt och majestätiska bergrum.
75 min

Privat visning (60meter)

En exklusiv upplevelse på 60 meters djup. För dig och ditt privata sällskap. Följ med på en vandring ner i berget där färden går genom sotiga och lutande gångar, förbi djupa schakt och majestätiska bergrum. Er guide leder er ner i gruvan via ringlande trappor. Längs vägen stannar ni på väl valda platser och får ta del av Sala Silvergruvas rika och spännande historia.
60 minuter

Historisk jubileumsvandring i gruvstaden Sala

Den 15 april 1624 fick Sala stadsprivilegier och staden flyttades därmed från gruvan till sin nuvarande plats. Detta firas hela året och vad passar då bättre än att följa med på en spännande guidning genom 400-åringens spännande historia?
3 timmar
Dolda rum visning sala silvergruva

Dolda rum

Nu har du chansen att följa med två specialutbildade guider på en mycket spännande och exklusiv tur som delvis rör sig utanför den ordinarie visningsleden.

experience more

EVENT UNDERGROUND

View all our unique events here.

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?