Varukorg

FINN VÄGEN TILL SKATTKAMMAREN

hitta hit

En timmes bilfärd från centrala Stockholm, 30 minuter från Västerås och endast ett par mil från gränsen till Dalarna, i norra Västmanland, finner du Sala och Sala Silvergruva. För er som åker kommunalt finns det goda anslutningar i alla väderstreck. Sök på sj.se, ul.se eller vl.se för att se vilken resväg som passar dig bäst. Varmt välkommen!

EN DEL AV SVERIGES HISTORIA

HITTA PÅ GRUVOMRÅDET

Sala Silvergruva erbjuder upplevelser året runt och det är inte bara guidade turer du kan vara med om. Det finns massor att se även ovan jord. Området är stort så det kan vara bra att titta på områdeskartan innan ert besök för att bäst lägga upp dagen och hinna med allt som ni vill se och uppleva. Och du vet väl att det inte kostar något att bara besöka själva gruvområdet? För att uppleva någon av våra magiska gruvturer krävs däremot biljett.

karta

HITTA PÅ GRUVOMRÅDET

Här finner du aktuell karta över Sala Silvergruvas område, så du lätt kan navigera dig på plats. Alla öppna hus, utställningar, nedstigningsplatser, restaurang och fik är utmärkta. Använd sökfältet om du söker efter en speciell byggnad eller plats så att du snabb och smidigt kan hitta rätt när du besöker oss!

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?