Varukorg

Fyll på med energi

MAT & FIKA

Ta en paus och fyll på med energi i restaurang Konstmästargården. Hos oss får du familjevänlig hemlagad mat och traditionella bakverk med inspiration från sekelskiftet. När du har blivit mat- eller fikasugen efter ett gruvbesök, finns vi nära till hands.

Stilla hungern efter gruvbesöket

Sommarmeny

Matjesillsallad serveras med matjessill, svensk färskpotatis, romansallad, Karintorps tomater och hyvlad blomkål toppas med kräm på brynt smör och ägg samt hackad gräslök 145:-

Caesarsallad serveras med, kyckling, caesardressing, riven parmesan, bacon och brödkrutonger 165:-
Går att få vegetarisk

Panerad fisk serveras med skaldjurskräm med dill, gräslök och citron samt smörslungad potatiskompott med blomkål och vårlök 175:-

Pluma serveras med rödvinssky, dragon och vårlöksmajonnäs samt smörslungad svensk färskpotatis, blomkål och vårlök 195:-
Går att få vegetarisk

Konstmästargårdens pasta varierar vecka till vecka, besök Konstmästargården för att se veckans pastarätt 145:-
Går att få vegetarisk

Ovanstående måltider går att få som barnportioner till 1/2 priset

Köttbullar med gräddsås serveras med potatismos, rårörda lingon. Barn 75:-/vuxen 145:-

Pannkakor serveras med gruvans pannkakssylt, blåbär, hallon och grädde. Barn 65:-/vuxen 125:-

Trevlig lunch i trädgården

KONSTMÄSTARGÅRDEN

I Konstmästargården serverar vi fika och enklare, men mättande och goda luncher som passar alla våra besökare, stora som små. I vår rymliga trädgård är även era fyrbenta vänner välkomna! Huset byggdes på tidigt 1800-tal och var bostad åt konstmästarfamiljen.

Konstmästaren var ansvarig för gruvans pumpsystem. Sala Silvergruvas genom tiderna viktigaste konstmästare hette Schröder och det är han som har ritat överbyggnaden (laven) över Christinaschaktet som ni kan se från huset.

FIKA OCH GLASS I SOLEN

DIREKTÖRSBOSTADEN

Stäng för säsongen. Varmt välkommen till Konstmästargården för fika, souvenirer och glass!

Året är 1889! Direktör Heberle och hans familj flyttar in i materialskrivarbostället, som snart döps om till Direktörsbostaden. Fru Sigrid och pigorna Knaust serverar fika och glass och en och annan souvenir finns att köpa. Fikat är hembakt av en av våra fina samarbetspartners här i Sala.

ETT MINNE FÖR LIVET

GRUVMIDDAG

Från gruvdrängens enkla matsäck till gruvdisponentens sagolika gruvfest – mat och dryck har avnjutits i olika former och under flera sekler i Sala Silvergruva.

Vi vill förstås inte vara sämre! Gruvmiddagen dukas upp i en av gruvans uppvärmda salar på 155-metersnivån, Gästabudssalen eller Victoriasalen, och finns att beställa som antingen två- eller tre-rätters. På vägen till det dukade bordet guidas ert sällskap genom gruvan, enligt den 1-timmesvisning som ni önskat få.

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?