Fyll på med energi
MAT & FIKA
Ta en paus och fyll på med energi i restaurang Konstmästargården. Hos oss får du familjevänlig hemlagad mat och traditionella bakverk med inspiration från sekelskiftet. När du har blivit mat- eller fikasugen efter ett gruvbesök, finns vi nära till hands.
Stilla hungern efter gruvbesöket
Lunchmeny v:7
Pris: 120:-/portion. 100:-/portion som pensionär medlem i SPF eller PRO.
Måndag
Köttfärslimpa serveras med gräddsås, ångad blomkål, svartvinbärsgelé samt kokt potatis och persilja.
Tisdag
Krämig Linguine pasta med rostad vitlök och paprika toppas med mortadella och riven parmesanost.
Onsdag
Nattbakad fläsksida serveras med klassisk löksås samt persiljeslungad potatis.
Torsdag
Sjömansbiff på svensk ryggbiff, syltlök, purjolök sky på porter och egen kalvbuljong toppas med morots crudite och hackad persilja.
Fredag
Stekt kycklingfilé, risotto med portabella, parmesan och timjan samt rödvinssky på kyckling.
Veckans Fisk
Panerad sej serveras med smörstekt vaxbönor, dansk remouladsås samt ångad potatis toppas med citron och dill.
Veckans vegetariska
Ärtfärsjärpar serveras med smörstekt vaxbönor, remouladsås samt ångad potatis.
Helgmenyn
Helgens meny varierar och anpassas efter veckans lunchrätter.
Trevlig lunch i trädgården
KONSTMÄSTARGÅRDEN
I Konstmästargården serverar vi fika och mättande och goda luncher som passar alla våra besökare, stora som små. I vår rymliga trädgård är även era fyrbenta vänner välkomna! Huset byggdes på tidigt 1800-tal och var bostad åt konstmästarfamiljen.
Konstmästaren var ansvarig för gruvans pumpsystem. Sala Silvergruvas genom tiderna viktigaste konstmästare hette Schröder och det är han som har ritat överbyggnaden (laven) över Christinaschaktet som ni kan se från huset.
hållbarhet
Några ord från Köksmästaren
På Konstmästargården låter vi grönsakerna vara naturliga och rena, vilket hjälper oss att värna om både våra grödor och småskaliga jordbruk. Vi tror på att låta råvarorna tala för sig själva och skapa rätter där smakerna får stå i centrum.
Hållbarhet är en grundläggande del av vår filosofi. Vi strävar alltid efter att minimera matsvinn och använda varje råvara till fullo innan den når komposten. Genom att koka fonder på skalrester och paryrer, samt baka bröd på överblivna ingredienser som potatis, morötter, lingon och mejeriprodukter, maximerar vi resurserna i vårt kök.
Varje besök hos oss planeras noggrant efter säsongens utbud av fisk, kött, fågel och grönsaker, för att säkerställa att du alltid får de bästa smakerna från varje årstid.
KONTAKTA OSS