Fyll på med energi
MAT & FIKA
Ta en paus och fyll på med energi i restaurang Konstmästargården. Hos oss får du familjevänlig hemlagad mat och traditionella bakverk med inspiration från sekelskiftet. När du har blivit mat- eller fikasugen efter ett gruvbesök, finns vi nära till hands.
Stilla hungern efter gruvbesöket
Dagens lunch v:50
Pris: 120:-/portion. 100:-/portion som pensionär medlem i STF eller PRO.
Måndag
Frukostkorv, serveras med persiljestuvade morötter & ångad potatis.
Tisdag
Konstmästargårdens pasta carbonara. Toppas med riven sveciaost och hackad persilja
Onsdag
Kålpudding serveras med gräddsås, lingon & kokt potatis.
Torsdag
Boeuf bourguignone, serveras med pärllök, varmrökt fläsksida, skogschampinjoner samt ångad potatis.
Fredag
Panerad kycklingfilé serveras rödvinssky, bearnaisesås samt ostslungade pommes.
Veckans Fisk
Fiskfärsbiffar med lax & sej, potatispuré samt brynt smör med ärtor, betor
& räkor.
Veckans vegetariska
Tzayspett serveras med persiljestuvade morötter & ångad potatis samt toppas med persilja.
Helgmenyn
Helgens meny varierar och anpassas efter veckans lunchrätter.
Trevlig lunch i trädgården
KONSTMÄSTARGÅRDEN
I Konstmästargården serverar vi fika och enklare, men mättande och goda luncher som passar alla våra besökare, stora som små. I vår rymliga trädgård är även era fyrbenta vänner välkomna! Huset byggdes på tidigt 1800-tal och var bostad åt konstmästarfamiljen.
Konstmästaren var ansvarig för gruvans pumpsystem. Sala Silvergruvas genom tiderna viktigaste konstmästare hette Schröder och det är han som har ritat överbyggnaden (laven) över Christinaschaktet som ni kan se från huset.
hållbarhet
Några ord från Köksmästaren
På Konstmästargården låter vi grönsakerna vara naturliga och rena, vilket hjälper oss att värna om både våra grödor och småskaliga jordbruk. Vi tror på att låta råvarorna tala för sig själva och skapa rätter där smakerna får stå i centrum.
Hållbarhet är en grundläggande del av vår filosofi. Vi strävar alltid efter att minimera matsvinn och använda varje råvara till fullo innan den når komposten. Genom att koka fonder på skalrester och paryrer, samt baka bröd på överblivna ingredienser som potatis, morötter, lingon och mejeriprodukter, maximerar vi resurserna i vårt kök.
Varje besök hos oss planeras noggrant efter säsongens utbud av fisk, kött, fågel och grönsaker, för att säkerställa att du alltid får de bästa smakerna från varje årstid.
KONTAKTA OSS