Fyll på med energi
MAT & FIKA
Ta en paus och fyll på med energi i restaurang Konstmästargården. Hos oss får du familjevänlig hemlagad mat och traditionella bakverk med inspiration från sekelskiftet. När du har blivit mat- eller fikasugen efter ett gruvbesök, finns vi nära till hands.
Stilla hungern efter gruvbesöket
Lunchmeny v:21
Pris: 120:-/portion. 100:-/portion som pensionär medlem i SPF eller PRO.
Måndag
Leo´s fläskpannkaka serveras med lingon och fänkålskompott
Tisdag
Oxbringa, serveras med ångad färskpotatis & pepparrotssås toppas med fänkål och morots crudite’
Onsdag
Skomakarlåda serveras med oxkind, bacon, skogschampinjoner samt rödvinssky och potatispuré
Torsdag
Stekt kycklingfilé, serveras med rostad paprikasås samt ångat ris. Toppas med våtarv
Fredag
Helstekt fläskfile serveras med rödvinssky samt potatisgratäng toppas med lökkompott
Veckans Fisk
Stekt strömming serveras med potatispuré med brynt smör och lingon
Veckans vegetariska
Risnudlar med wookade grönsaker och friterad arransini samt sweetchili majonnäs
Helgmenyn
Wallenbergare med potatispuré
Ångad lax med potatispuré
Köttbullar med rårörda lingon, gräddsås och potatispuré
Andreas nygräddade pannkakor med egengjort sylt
Trevlig lunch i trädgården
KONSTMÄSTARGÅRDEN
I Konstmästargården serverar vi fika och mättande och goda luncher som passar alla våra besökare, stora som små. I vår rymliga trädgård är även era fyrbenta vänner välkomna! Huset byggdes på tidigt 1800-tal och var bostad åt konstmästarfamiljen.
Konstmästaren var ansvarig för gruvans pumpsystem. Sala Silvergruvas genom tiderna viktigaste konstmästare hette Schröder och det är han som har ritat överbyggnaden (laven) över Christinaschaktet som ni kan se från huset.
hållbarhet
Några ord från Köksmästaren
På Konstmästargården låter vi grönsakerna vara naturliga och rena, vilket hjälper oss att värna om både våra grödor och småskaliga jordbruk. Vi tror på att låta råvarorna tala för sig själva och skapa rätter där smakerna får stå i centrum.
Hållbarhet är en grundläggande del av vår filosofi. Vi strävar alltid efter att minimera matsvinn och använda varje råvara till fullo innan den når komposten. Genom att koka fonder på skalrester och paryrer, samt baka bröd på överblivna ingredienser som potatis, morötter, lingon och mejeriprodukter, maximerar vi resurserna i vårt kök.
Varje besök hos oss planeras noggrant efter säsongens utbud av fisk, kött, fågel och grönsaker, för att säkerställa att du alltid får de bästa smakerna från varje årstid.
KONTAKTA OSS