Varukorg


Fyll på med energi

MAT & FIKA

Ta en paus och fyll på med energi i restaurang Konstmästargården. Hos oss får du familjevänlig hemlagad mat och traditionella bakverk med inspiration från sekelskiftet. När du har blivit mat- eller fikasugen efter ett gruvbesök, finns vi nära till hands.

Stilla hungern efter gruvbesöket

Lunchmeny v:21

Pris: 120:-/portion. 100:-/portion som pensionär medlem i SPF eller PRO.

Måndag
Leo´s fläskpannkaka serveras med lingon och fänkålskompott

Tisdag
Oxbringa, serveras med ångad färskpotatis & pepparrotssås toppas med fänkål och morots crudite’

Onsdag
Skomakarlåda serveras med oxkind, bacon, skogschampinjoner samt rödvinssky och potatispuré

Torsdag
Stekt kycklingfilé, serveras med rostad paprikasås samt ångat ris. Toppas med våtarv

Fredag
Helstekt fläskfile serveras med rödvinssky samt potatisgratäng toppas med lökkompott

Veckans Fisk
Stekt strömming serveras med potatispuré med brynt smör och lingon

Veckans vegetariska
Risnudlar med wookade grönsaker och friterad arransini samt sweetchili majonnäs

Helgmenyn
Wallenbergare med  potatispuré
Ångad lax med potatispuré
Köttbullar med rårörda lingon, gräddsås och potatispuré
Andreas nygräddade pannkakor med egengjort sylt

Trevlig lunch i trädgården

KONSTMÄSTARGÅRDEN

I Konstmästargården serverar vi fika och mättande och goda luncher som passar alla våra besökare, stora som små. I vår rymliga trädgård är även era fyrbenta vänner välkomna! Huset byggdes på tidigt 1800-tal och var bostad åt konstmästarfamiljen.

Konstmästaren var ansvarig för gruvans pumpsystem. Sala Silvergruvas genom tiderna viktigaste konstmästare hette Schröder och det är han som har ritat överbyggnaden (laven) över Christinaschaktet som ni kan se från huset.

hållbarhet

Några ord från Köksmästaren

På Konstmästargården låter vi grönsakerna vara naturliga och rena, vilket hjälper oss att värna om både våra grödor och småskaliga jordbruk. Vi tror på att låta råvarorna tala för sig själva och skapa rätter där smakerna får stå i centrum. 

Hållbarhet är en grundläggande del av vår filosofi. Vi strävar alltid efter att minimera matsvinn och använda varje råvara till fullo innan den når komposten. Genom att koka fonder på skalrester och paryrer, samt baka bröd på överblivna ingredienser som potatis, morötter, lingon och mejeriprodukter, maximerar vi resurserna i vårt kök. 

Varje besök hos oss planeras noggrant efter säsongens utbud av fisk, kött, fågel och grönsaker, för att säkerställa att du alltid får de bästa smakerna från varje årstid. 

ETT MINNE FÖR LIVET

GRUVMIDDAG

Från gruvdrängens enkla matsäck till gruvdisponentens sagolika gruvfest – mat och dryck har avnjutits i olika former och under flera sekler i Sala Silvergruva.

Vi vill förstås inte vara sämre! Gruvmiddagen dukas upp i en av gruvans uppvärmda salar på 155-metersnivån, Gästabudssalen eller Victoriasalen, och finns att beställa som antingen två- eller tre-rätters. På vägen till det dukade bordet guidas ert sällskap genom gruvan, enligt den 1-timmesvisning som ni önskat få.

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?