Varukorg

UNIKA EVENT

alla event

Att anordna middagar och andra festligheter vid och i gruvan är en gammal tradition, som upprätthålls än idag. After work, mingel och sopplunch under jord eller varför inte samlas för gästabud i Gruvbygården?

Boka i samband med er konferens eller som en aktivitet med kompisgänget eller släkten.

alla event

2 timmar

Gruvfruns mingel -gruvvisning med silverkant

Enligt berättelserna ställer gruvfrun, den mäktigaste bergsanden av alla, till med festligheter i gruvan med jämna mellanrum. Hon bjuder då på dryck i vackert glänsande silvermuggar och välsmakande tilltugg.
3 timmar

Gästabud – middag i 1500-talets gruvby

Välkommen in i den driftiga kvinnan Margits gemytliga timmerstuga där det bjuds till fest.
2 timmar

Gruvmästaren – fem- eller tiokamp på gruvområdet

Gruvdrift har alltid varit komplicerat och krävt såväl intelligens som muskelkraft. Har du vad som krävs för att bli mästare av gruvan?
2 timmar

Smedens sopplunch – i Baron Hermelins bergssal

Smedernas eldstäder brann inte bara i dagen, utan även nere i gruvans djup. Värmen som spreds från dessa ställen gjorde att de ofta också blev en naturlig samlingsplats, där man åt, drack och pratade – en mötesplats helt enkelt.
2 timmar

Elin Näbbgäddas lönnkrog – afterwork i Gruvbygården

Elin Näbbegädda välkomnar dig och dina drängar till sin krog. Hon bjuder på tilltugg och dryck. Vill ni kan ni köpa till underhållning i form av musik och sång eller vad sägs om eldshow?
1 timme
Utanför anfarten, den så kallade kojan.

Gruvfogdens vandring

En guidad visning ovan jord. På den här vandringen i dagsljuset får gruppen följa med genom gruvans och gruvområdets fascinerande historia.
Heldag

Metallerna som formade historien

En 600 år lång resa av gruvbrytning och mässingproduktion, i hjärtat av Västmanland. En paketresa med Skultuna Messingsbruk & Sala Silvergruva.

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?