Varukorg

INFÖR BESÖKET

öppettider

Nedan hittar ni våra öppettider under 2024

SALA SILVERGRUVA

VÅRA ÖPPETTIDER


Alla dagar från 2 juni

Gruvvisningar – se kalendern för lediga turer

Konstmästargårdens fik, lunchrestaurang och områdets utställningar – 10.00-17.00
(Lunchservering mellan 11-15 i Konstmästargården)

Kundtjänst – 09.30 – 16.30

OM OMRÅDET

KOSTAR DET NÅGOT ATT GÅ IN PÅ OMRÅDET?

Nej. Området ovan jord är kostnadsfritt att besöka och tillgängligt dygnet runt, året runt. För att göra ett besök nere i gruvan eller i något av våra museum måste du köpa biljett. Information om det hittar du under “boknings- och biljettfrågor”.

JAG HAR FRÅGOr OM ANTIKAFFÄREN PÅ OMRÅDET

Silvergruvans Antik som ligger precis vid vår besöksparkering, ägs inte av Sala Silvergruva men vi rekommenderar verkligen ett besök när du ändå är i krokarna. För info kring aktuella öppettider och andra frågor om detta hänvisar vi till silvergruvansantik.nu

HAR NI NÅGON FÖRSÄLJNING AV SOUVENIRER PÅ PLATS?

I vår restaurang, Konstmästargården, finns ett sortiment souvenirer att köpa. Se öppettider för Konstmästargården på vår hemsida salasilvergruva.se

FINNS DET TOALETTER OCH SKÖTBORD?

Det finns toaletter i flertalet byggnader på området, se områdeskartan. Skötbord finns i Skrädhuset samt i Konstmästargården. Se områdeskarta.

FÅR MAN TA MED SIG HUND TILL OMRÅDET?

Hundar är välkomna att följa med in på gruvområdet ovan jord, givetvis kopplade och med hänsyn taget till övriga besökare/gäster. Inomhus och nere i gruvan råder hundförbud.
Tänk på att du inte bör lämna hunden ensam i bilen när det är varmt ute. Vår parkering ligger helt öppet och soligt.
På Sala Silvergruvas vandrarhem Marketenteriet så har vi några rum där husdjur är tillåtna, uppge vid bokning att du önskar bo med husdjur så ser vi till att ett sådant rum bokas.

BOKNINGS- OCH BILJETTFRÅGOR

HUR BOKAR JAG EN VISNING?

Biljetter bokas via vår hemsida och betalas i samband med bokningen via vår samarbetspartner Swedbank Pay. Har du ett gåvobevis, en fribiljett eller liknande; kontakta kundtjänst för att boka. Med voucher kan du använda koden direkt vid bokning på vår hemsida. Du kan även kontakta kundtjänst om du har svårt att själv genomföra din bokning och har frågor så hjälper vi dig.

Vad finns det för olika entrébiljetter?

Det finns två olika entrébiljetter. I entrébiljett ink. Gruvbesök innebär det att du i din biljett bokar en visning ner i gruvan samt har tillgång till områdets alla utställningar. Entrébiljett till utställning passar dig som inte vill gå ner i gruvan men som ändå vill ta del av gruvområdets hela utbud ovanjord. Entrébiljett till utställningarna köpes enkelt på plats med antingen Swish eller kontanter. Summan väljer du själv. Denna biljett ger dig tillgång till områdets alla utställningar för en dag. Att enbart vistas på området kräver ingen biljett.

VARFÖR ÄR PRISET OLIKA PÅ DET NI KALLAR ÖPPEN KONTRA PRIVAT AVGÅNG?

På en öppen visning betalar man för en enskild biljett och blir en del av en större grupp. En s.k. privat avgång innebär att du bokar guiden enskilt för dig och ditt sällskap. Priset är 3250 SEK för 1 till 10 deltagare. För varje deltagare utöver det tillkommer en kostnad per person.

GÅR DET ATT KÖPA BILJETTER PÅ PLATS?

Under vår högsäsong som infaller efter midsommar och fram till skolstart, så finns det möjlighet att köpa biljetter av vår personal på plats i Konstmästargårdens trädgård. Övrig tid på året köps biljetter via hemsidan, salasilvergruva.se

HUR FÅR JAG MIN BILJETT?

När du bokat och betalat din biljett skickas denna till den angivna mailadressen (dubbelkolla gärna att du skriver rätt mailadress). Du kan alltid hitta biljetten via ”Min sida” som du når från hemsidan salasilvergruva.se

VAD HÄNDER OM JAG ÄR FÖRSENAD TILL MIN VISNING?

Starten sker på utsatt tid och vi har tyvärr inte möjlighet att vänta på dig. Vi rekommenderar därför att du är ute i god tid med din resa, så att du har lite ”luft” i schemat för en uppkommen bilkö eller andra oväntade hinder på vägen.

KAN JAG TA MED MITT SPÄDBARN NER I GRUVAN?

Ditt spädbarn får följa med ner i gruvan men måste sitta fastspänd i bärsele eller bärstol (vi har inte utrymme för barnvagnar). Se till att barnet är varmt klädd.

VAD HÄNDER OM VI BLIR SJUKA TÄTT INPÅ VÅR VISNING?

Om det är mindre än 48 timmar kvar till din avgång, är bokningen bindande och kan inte om- eller avbokas. Det går att ge din biljett till vän eller familjemedlem i ditt ställe. Tidigare än 48 timmar före visningen kan man av- och omboka via ”Min sida” som man når via hemsidan salasilvergruva.se

KAN JAG BETALA MED FAKTURA?

Faktura utfärdas enbart till företag, föreningar etc. och då efter sedvanlig kreditupplysning.

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?