Varukorg

Logga in

KONFERENSRUM

VÅRA KONFERENSRUM

Mer om våra olika konferenslokaler.

Våra konferenspaket

EN DEL AV SVERIGES HISTORIA

KONFERENSRUM FÖR ALLA TILLFÄLLEN

Du kan önska en viss lokal för att avhålla din konferens, vi gör vårt bästa för att tillgodose erat önskemål.

bokningsförfrågan

Konferensrum

DIREKTÖRSBOSTADEN

Direktörsbostaden uppfördes år 1823 som materialskrivarboställe och byggdes om och ut på 1890-talet i samband med att gruvdisponent August Heberle med familj flyttade in.

På markplanet, som används för konferenser och möten, finns ett kök, en större salong, ett mindre rum, en större entréhall samt två toaletter. Konferenssällskapet kan boka hela markplan för sig självt. I den stora salongen kan upp till 40 personer konferera i skolsittning och de mindre rummen samt entréhallen kan med fördel användas som grupp- och diskussionsrum.

I konstmästargården

CHRISTINARUMMET

Christinarummet ligger på övervåningen i Konstmästargården. Huset var i perioder bostad åt gruvans konstmästare, vilken var högst ansvarig för det viktiga vattensystemet och dess maskineri.

Konstmästargården fungerar i perioder som Sala Silvergruvas restaurang och ibland även som kundmottagning för besökare till de guidade gruvturerna. Matplatser finns både på nedervåningen och övervåningen. Maxkapaciteten för Christinarummet är 14 personer.

KONFERENS & ÖVERNATTNING

Marketenteriets lounge

Konferens och övernattning på samma ställe! På Marketenteriets nedervåning finns en stor lounge, optimal för lite större grupper. Byggnaden uppfördes i början av 1900-talet med syftet att husera gruvarbetare. Men gruvan stängde och byggnaden kom aldrig till användning för det. Sedan 2008 är Marketenteriet Sala Silvergruvas eget STF-anslutna vandrarhem.

Den stora loungen på nedervåningen har fina konferensmöjligheter i flertalet olika sittningar. Dessutom går det att hyra hela huset och därmed även få tillgång till samtliga rum i byggnaden för övernattning. Maxkapaciteten för Marketenteriets lounge är 50 personer i biosittning.

KONFERENSRUM

GÄSTABUDSSALEN

För konferensgruppen som vill ha en riktigt annorlunda upplevelse finns Gästabudssalen i gruvan att tillgå. Gästabudssalen är inhyst i en av gruvans tillmakade, större gruvorter på Ulrica Eleonora botten, som ligger på 155 meters djup. Salen är uppvärmd till rumstemperatur, vilket gör det möjligt att vistas en längre period i den för övrigt två-gradiga gruvan.

Precis som i våra andra konferenslokaler finns även här storbildsprojektor samt alla andra nödvändiga detaljer. Vattenspolande toalett finns alldeles utanför salen. Maxkapaciteten ligger här på 30 personer och med tanke på bland annat akustik och logistik erbjuds endast halvdagskonferens i Gästabudssalen.

KONTAKTA OSS

HEJ! VILL DU VETA MER?

KONTAKTA OSS