MENY
Just nu utför vi underhållsarbete på sajten. Arbetet beräknas vara klart senast kl. 21:15. Tack för ditt tålamod och välkommen tillbaka om en liten stund!
 
Varukorg
Kom och upplev skattkammaren och dess historia!

Sedan tider då Sturar och Vasar härskade, fram till mer nutida sekler, har mineral brutits i Sala Silvergruva. Vi vill förtälja den här historien för dig på flera olika intressanta och spännande vis. Här kan du läsa om vad vi vill erbjuda dig. Vi ses väl snart?

GUIDADE VISNINGAR

Vi erbjuder vi dig flera fina möjligheter till att uppleva Sala Silvergruva. Du kan antingen välja att köpa biljetter till de ordinarie guidade turerna i gruvan, eller att boka in dig, familjen, kompisarna eller kollegorna på en av de privata avgångar där ni får ha guiden helt för er själva.

Samtliga visningar bokar du direkt här på hemsidan.

Varmt välkommen till Sala Silvergruva!

Läs mer här nedanför om möjliga alternativ att boka▼

Varför är det olika åldersgränser och -rekommendationer?
Vilken tur är lättast/svårast, o.s.v.? Vilken tur ska jag välja?
Vilken tur passar bäst för barnen i vår familj?
UTSTÄLLNINGAR - OCH MER! T.O.M. 21 AUGUSTI

Dagligen till och med söndagen den 21 augusti kan du besöka det flertal utställningar och öppna hus som finns i gruvområdet.

Här finns en fin samling historia som spänner över flera århundraden: i utställningen Nu, då, sedan... i Skrädhuset, i Gruvstugans tingssal där gruvrätten sammanträdde, genom fotoutställningen i Ångmaskinhuset och i Bryggstugan där du får veta mer om gruvarbetaren Berg-Kalle och sömmerskan Augusta Ringvall - för att ta några exempel!

Läs mer om utställningarna och de öppna husen här nedan▼

SALA SILVERGRUVA
Drottning Christinas väg
733 36 SALA
INFORMATION
+46 224 67 72 60
info@salasilvergruva.se
BOKNINGEN
+46 224 67 72 60
bokning@salasilvergruva.se
Följ oss i sociala medier